2014. szeptember 06. 08:51 - erdélyi képek blog

Brassói konzervtea a kolera ellen

Tisztán vagy rum ízzel: egy csésze csak két fillér

l1915-pestihirlaptea.jpgA Pesti Hírlap egy 1915-ben megjelent számában hirdeti a brassói Thextraművek, Thextra nevű teáját amely "hadikonservből" készül,és kiválóan alkalmas a kolera ellen is. Az alábbi színes plakát  - ugyancsak Thextra - egy kicsivel korábbról, 1914-ből való.

kepkonyvtar_77580_94269.jpg

 

A kolera a járványtan egyik klasszikus betegsége. Tudományos igényű leírását John Snow londoni orvos adta meg az 1854-es londoni kolerajárvány megfigyelése alapján. Ő mondta ki először, hogy a megelőzés és a járvány kordában tartásának legfontosabb eszköze a vízhálózat gondos ellenőrzése és tisztán tartása. A betegség tüneti kezeléssel, tehát a nagy folyadékveszteség pótlásával, a beteg kiszáradásának megakadályozásával sikeresen gyógyítható

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erdelyikepek.blog.hu/api/trackback/id/tr366674311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása